Pujottelua

Olemme tehneet toukkia (tai yhden ja saman toukan yhä uudelleen ja uudelleen) pujottelemalla huopaympyröitä nauhaan. Olen kiinnittänyt nauhan päähän napin ja leikannut askarteluhuovasta ympyröitä, joissa on reikä keskellä. Leikkaamani reiät ovat erikokoisia. Suurimmista rei'istä taapero saa napin jo itse läpi, mutta pienempien reikien kanssa tarvitsee apuani. Tämä on tällä hetkellä juuri sopivan haastava tehtävä, mutta ei kuitenkaan niin vaikea, että taapero menettäisi mielenkiintonsa.
Aloitimme pujotteluharjoitukset aikanaan piipunrassilla ja helmillä.  Tämä on sujunut jo pidemmän aikaa aivan itsenäisesti ja taapero viihtyy pieniä hetkiä tehtävän parissa aivan yksinkin. Hyvää puuhaa siis esimerkiksi ruuanlaiton lomaan. Piipunrassi on sopivan jäykkä ja olen valinnut taaperon käyttöönsä helmiä, joissa on iso reikä. Välillä teemme valmiista piipunrassista korun, jota taapero kantaa ylpeänä ranteessaan.


Taapero on yllättävän sinnikäs harjoittelemaan. Usein olen jo ryntäämässä auttamaan taaperoa, ettei hän vain pian turhautuneenä heittäisi tavaroita käsistään. Mutta odottamaani turhautumista ei tule. Minä olen liian hätäinen, taapero jaksaa kyllä yrittää uudelleen ja uudelleen. Minun pitää vain oppia antamaan hänelle lisää tilaa.

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä