Lumimaalausta

Me ollaan oltu yli kaksi viikkoa sisällä, koska taaperon yskä menee pahaksi pakkasessa ja sitten meillä yskitään koko yö. Koska emme pääse ulos, toimme lumen tänään sisälle.


Hain ulkoa koskematonta lunta laatikkoon ja tein kuppeihin väriä. Meiltä löytyi vain vesivärejä ja sormivärejä. Päätin kokeilla molempien toimivuutta lumimaalaukseen. Sininen väri on vesiväriä ja muut värit veteen sekoitettua sormiväriä, joka oli paljon paksumpaa.

Taapero innostui lumimaalauksesta. Hän viihtyi itsekseenkin maalauksen parissa ja minä sain siivoiltua samalla. Koska laatikossa on reunat, oli maalausalue taaperolle selvä, eikä väriä löytynyt mistään muualta, vaikka hän maalailikin omatoimisesti.

Kun lumi oli maalattu täyteen, taapero sai kertoa minulle, mitä on maalannut. Tässä kuvassa "Sanna imuroi. Pikkuveli on surullinen." Olemme lukeneet juuri Sanna-kirjoja ja ilmeisesti taapero sai kirjasta inspiraation taideteokseensa. Ihailtuamme maalausta, kaavin lusikalla kerroksen lunta pois ja taapero sai taas aloittaa puhtaalta lumelta. Mikäli lumen kaapiminen ja taideteoksesta luopuminen tuntuu kurjalta, voi teoksen ikuistaa kameralla ennen kaapimista.

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä