Pääsiäisen hauskin munien maalausTällä kertaa toteutimme pääsiäismunien maalauksen hieman vauhdikkaampaan tyyliin, mikä sopi erinomaisesti lapselle. Toteutukseen tarvitaan laatikko, väriä ja pääsiäismunia. Me käytimme muovisia askartelumunia. Laatikon pohjalle laitetaan väriä ja muna asetetaan laatikkoon. Laatikkoa heilutellaan ja ravistetaan, jolloin pääsiäismuna pyörii laatikon pohjalla, värit sekoittuvat ja muna värjäytyy kauniiksi. Taaperolta laatikon heiluttelu sujui parhaiten seisten.
Kokeilimme maalausta ensin sormiväreillä. Laitoin sormiväriä liian suuriksi kasoiksi laatikon pohjalle (ylempi kuva), jolloin muna juuttui värikasoihin, eikä taaperon heilutusvoima riittänyt pääsiäismunan irrotukseen. Väriä kannattaa siis laittaa hyvin ohuita juovia ympäri laatikon pohjaa. Toisen maalauskokeilun teimme vesipohjaisella askartelumaalilla (alempi kuva). Lopputuloksen kannalta maalilla ei mielestäni ollut väliä, mutta mikäli valinnanvaraa on, valitsisin maalaukseen juoksevamman maalin. Tärkeintä on kuitenkin laittaa maalia tarpeeksi ohuena kerroksena.


Taaperon refleksit eivät aina riittäneet kääntämään laatikkoa takaisin suoraksi tarpeeksi ajoissa, joten muutaman kerran pääsiäismuna sinkoili laatikosta lattialle (ja verhoille). Pienimmille maalaajille suosittelenkin kylpyhuonetta tämän aktiviteetin toteutuspaikaksi. 

Katso vinkit myös pääsiäismunien vaahtomaalaukseen.2 kommenttia

  1. kokeilempa minäkin hoitolasten kanssa.kerhossa maaqlasimme kuulan kanssa.paperi laatikon pohjalle ja siihen vähän maalia ja heilutettiin.kuula teki paperiin kivoja kuvioita. olen kuitenkin rohkea ja teemme munien värjäyksen pesuvadissa(halvempi tuhota jos ei ehdi ajoissa pestä).saas nähdä onnistuuko paperimassa ja styroxmunilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta tuo paperin maalaus kuulan avulla. Täytyy ehdottomasti kokeilla! Kuulan liikuttelu onkin varmaan hieman helpompaa, sillä se on painavampi kuin tällainen pääsiäismuna. Luulen, että paperimassa ja styrox sopivat myös hyvin. Toivottavasti teillä on mukava taidehetki!

      Poista

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä