Pääsiäismunien vaahtomaalaus

On ihanaa, kun lapsi on sen ikäinen, että voimme tehdä yhdessä pääsiäisaskarteluja ja kasvattaa rairuohoa. Olen odottanut tätä aikaa, jolloin saan itsekin kokea juhlapyhien taikaa lapseni ilon kautta. Tiedän, että näitä vuosia on edessä vain rajallinen määrä ja sen vuoksi meillä aloiteltiin pääsiäisen ennakkotunnelmointi ajoissa.

Innostuin kokeilemaan vaahtomaalausta lapsen kanssa ja saimmekin aikaan aika hauskoja pääsiäismunia. Näitä voisi käyttää vaikkapa pääsiäiskorteissa. Minä ripustin vaahtomaalatut pääsiäismunat nauhaan ja tein niistä koristeen. Meidän pääsiäismunamme ovat siis paperisia, mutta samalla tavalla voi värjätä myös ihan oikeita munia.Vaahtomaalaus on helppo toteuttaa ja se onnistuu pienenkin lapsen kanssa. Tarvikkeetkin löytyvät usein valmiiksi kotoa. Minä käytin voipaperilla suojattua astiaa, partavaahtoa, sormivärejä (ne eivät varmastikaan olleet parhaat värit tähän tarkoitukseen) sekä vanupuikkoja. Tarvitaan tietysti myös kartonkia, joka on leikattu munan muotoon. Tähän käyttöön voisi sopia vaikkapa vanhat postikortit. Kannattaa varata valmiiksi myös alusta, johon valmiit pääsiäismunat voi asettaa kuivumaan sekä talouspaperia. Astiaan levitetään partavaahto, jonka päälle nostellaan pieniä kasoja väriä. Sitten alkaa hauskin osuus. Vanupuikolla vedetään partavaahdon päältä pitkiä suoria vetoja vaaka- ja pystysyynnassa. Syntyy kaunis, marmorinen pinta. Meillä lapsi innostui tästä levitysosiosta niin paljon, että meidän kaunis pintamme levittyi jo aika suttuiseksi, mutta pääasia, että lapsi nautti tekemisestä. Sitten pääsiäismuna painetaan vaahtoon ja nostetaan kuivumaan. Vaahdon annetaan kuivua jonkin aikaa, jonka jälkeen ylimääräisen vaahdon voi pyyhkiä tai painella pois. Minä annoin osan munista kuivua kokonaan itsekseen ja sen seurauksena muniin jäi pieniä kohtia, joissa ei ole ollenkaan väriä. Vaahdon sekaan voi sekoittaa liimaa, jolloin myös valkoiset osat jäävät näkyviin, kun partavaahto haihtuu pois.
Vaahtomaalauksen lisäksi kannattaa ehdottomasti kokeilla myös 

tämä hauska tapa maalata pääsiäismunat!

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä