Väriharjoituksia autoilla + ideoita muihin autoleikkeihin

Nukkumaanmenon aikaan meillä on usein ihana juttuhetki. Eräänä iltana kysyin, mitkä asiat ovat lapselle tärkeitä. "Mopot ja autot", uninen taapero kuiskutti päättäväisesti. Ne ovatkin meillä suosikkileluja, joilla hän haluaa leikkiä useita kertoja päivässä. Tässä leikissä päätin yhdistää autot väriharjoituksiin ja tein pahvista autoille värikkään parkkipaikan. Samaa ideaa voi soveltaa monen muunkin asian harjoitteluun. Postauksen lopusta löydät ideoita tähän.


Taapero seurasi parkkipaikan valmistumista malttamattomana ja sitä mukaan kun sain parkkiruutuja väritettyä, hän ajoi heti sopivan värisen auton parkkiin. Meiltä löytyi yllättävän monenvärisiä autoja, mutta leikkiin riittäisi vain muutama erivärinen auto, sillä ainakin meidän taaperostamme oli hauskaa vaihtaa parkkiruutua. Punainen paloato ajoi vuorotellen kaikkiin punaisiin parkkiruutuihin. Yllättävän vaikeaa hänen oli löytää oikea parkkipaikka valkoiselle autolle. Tämä johtui ehkä siitä, että käyttämäni pahvi oli valkoista, enkä siksi ollut värittänyt valkoisia ruutuja millään värillä. Huomasin kuitenkin, että vaikka puhumme väreistä paljon, selkeästi muita värejä vähemmän tulee puhuttua mustasta ja valkoisesta.


Leikin jälkeen laitoin parkkipaikan piiloon ja tarkoitukseni on ottaa se esiin silloin, kun taapero kaipaa kipeästi autoleikkiseuraa, enkä minä pääse sillä hetkellä leikkimään. Meillä lapsi ei viihdy juurikaan itsekseen leikkien, mutta tällaisten sopivan yksinkertaisten ja kiinnostavien tehtävien parissa vierähtää itsenäisesti tovi jos toinenkin.

Samalla autoleikillä voi harjoitella montaa muutakin asiaa kuin värejä. 


Numeroita voi harjoitella teippaamalla auton kattoon lapun, johon on piirretty tietty määrä palloja, vaikkapa kaksi palloa. Tämä auto pitää ajaa parkkiruutuun, jossa on numero 2. Jos harjoitellaan laskemista, voi auton katossa olla teipattuna lasku ja parkkiruudussa vastaus. Lukemista voi harjoitella teippaamalla auton kattoon lapun, jossa on sanan alkutavu, vaikkapa ta. Tämä auto pitää ajaa parkkiruutuun, jossa on sille sopiva lopputavu, esimerkiksi lo (talo). Tai vaikkapa värejä englanniksi voi harjotella kirjoittamalla parkkiruutuihin värien nimet englanniksi ja autot pitää ajaa värin mukaan oikeaan parkkiruutuun.

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä