Helppo kukka-askartelu

Tätä kukka-askartelua voimme molemmat taaperon kanssa lämpimästi suositella. Se sopii mielestäni niin kevääseen/kesään, äitienpäivään kuin vappuunkin. Sopivan yksinkertainen ja kaunis askartelu, joka ei ole pelkästään koriste, vaan ilahduttaa myös leikeissä. Minulta kului esivalmisteluihin aikaa muutama minuutti, joten askartelu on myös vanhemman kannalta helppo toteuttaa. Tarvikkeetkin löytyvät usein valmiina kotoa. Meidän taaperomme ei yleensä jaksa keskittyä askarteluun kauaa, mutta näitä kukkia hän jaksoi tehdä yhdeltä istumalta kaksi. Idean askarteluun löysin Pinterestistä.Yhtä kukkaa varten tarvitset paperisuikaleita, kaksi paperiympyrää, liimaa sekä halutessasi coctail-tikun. Vaihtoehtoisesti valmiin kukan voi myös liimata vaikkapa korttiin. Ensin suikaleet liimataan kiinni toiseen ympyröistä. Tämän jälkeen suikaleen toinen pää liimataan ensimmäisen päälle. Suikaleiden liimaaminen päällekkäin on taaperolle hyvää harjoitusta silmän ja käden yhteistyöstä.


Minä toimin aluksi liimamestarina ja taapero painoi suikaleen liiman päälle. Lapsen saatua jujusta kiinni, sujui liimaaminenkin melko hyvin, eli hän pystyi toteuttamaan tämän askartelun lähes itsenäisesti, minun antaessani ohjeita vieressä. Kun kaikki suikaleet oli liimattu, minä liimasin aiemmin maalaamamme tikun niiden päälle. Tikun päälle liimasin vielä toisen ympyrän. Käytimme suikaleiden liimaamiseen paperiliimaa ja tikun liimaamiseen erikeeperiä.


Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä