Itse tehty taikahiekka

Ohje julkaistu alunperin 4/2018, päivitetty 8/2020.


Taikahiekka on kotikeittiössä öljystä ja jauhoista valmistuvaa pehmeää massaa, josta syntyy ihana aistileikki. 


Tämä aistileikki sopii jo vauvalle (6kk eteenpäin), sillä ainesosat ovat syötäviä. Aistileikit rauhoittavat monia lapsia ja pienikin lapsi saattaa keskittyä aistileikkeihin pitkän aikaa. Taikahiekan parissa viihtyy kuitenkin myös isompi lapsi. Hiekka sopii erinomaisesti sade- ja flunssapäivien puuhaksi, mutta myös riehakkaan päivän rauhoittumishetkiin.


Itse tehdyn taikahiekan koostumusta voi vaihdella käyttötarkoituksen mukaan. Muovailu- ja kakkuleikkeihin tarvitaan enemmän öljyä, kun taas esimerkiksi auto- ja eläinleikeissä hiekka saa olla jauhoisampaa.  Me valmistamme yleensä ensin jauhoisampaa taikahiekkaa autoleikkeihin ja myöhemmin lisäämme öljyä, jotta samasta taikahiekasta syntyy muovailuleikki.Taikahiekka autoleikkeihin

8 osaa jauhoa

1 osa öljyä


Jauhoina voit käyttää maissi- ja vehnäjauhoja. Voit laittaa pelkkää vehnäjauhoa tai sekoittaa yhteen puolet maissijauhoa ja puolet vehnäjauhoa. Alla olevassa autokuvassa on käytetty vehnäjauhoa. Öljyksi sopii ainakin rypsiöljy sekä vauvaöljy.


Jauhoisampi taikahiekka ei paakkuunnu niin helposti. Autojen renkaan jäljet painuvat selkeästi hiekkaan ja hiekasta voi taputella tasaista alustaa tai pieniä mäkiä. 
Taikahiekka muovailuleikkeihin


4 osaa jauhoa

1 osa öljyä


Jauhoina voit käyttää maissi- ja vehnäjauhoja. Muovailuleikkejä varten paras koostumus tulee mielestäni sekoittamalla puolet maissi- ja puolet vehnäjauhoa. Öljyksi sopii ainakin rypsiöljy sekä vauvaöljy.

Sama taikahiekka on ollut meillä leikeissä reilun viikon. Taikahiekkaa voi säilyttää kannettomassa astiassa huoneenlämmössä. Erilaisia hauskoja ideoita taikahiekkaleikkeihin löydät kirjoituksesta: Kuinka taikahiekasta syntyy oikea taika ja neljä muuta leikki-ideaa taikahiekalla.
Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä