Päiväretki Porvooseen lasten kanssa

Itse tehty taikahiekka


Hiekkalaatikot alkavat vihdoin kaivautua esiin lumen alta ja hiekkaleikkeihin pääsee taas pitkän tauon jälkeen. Me päätimme tuoda hiekkaleikit myös sisälle ja sitä varten valmistin taikahiekkaa. Valmistus on nopeaa ja helppoa, sillä taikahiekka tehdään sekoittamalla jauhoja ja öljyä.

Taikahiekkaan tarvitaan neljä osaa jauhoja ja yksi osa öljyä. Minä laitoin sekaisin vehnäjauhoja ja maissitärkkelystä, yhteensä 4dl. Öljyä laitoin reilun desin. Autoleikkejä varten öljyä olisi saanut olla vähemmän, jotta hiekka ei olisi paakkuuntunut niin helposti. Kakkuja tehdessä öljyä sai kuitenkin olla reilusti. Olisikin pitänyt leikkiä ensin autoleikit ja lisätä öljyä vasta sen jälkeen.Hiekka on ollut meillä nyt viikon verran aktiivisesti leikeissä. Olemme leikkineet monet auto- ja keittiöleikit. Olen yllättynyt, miten lapsi rauhoittuu tämän aistileikin pariin ja keskittyy leikkiinsä pitkänkin aikaa. Välillä traktori kolaa kaikki hiekat yhteen kasaan ja välillä muovaillaan lihapullia, joita sitten paistetaan leikkikeittiössä. Inspiroiduimme pitämään myös synttärijuhlat, joita varten kakku koristeltiin nonparelleilla. 


Emme ole koskaan kokeilleet kaupan valmista taikahiekkaa, joten en osaa verrata itse tehtyä siihen. Itse tehdessä hiekan koostumusta pystyy kuitenkin säätelemään ja hiekasta saa juuri sellaista kuin haluaa. Valmistuskulut eivät ole kovin suuret ja samalla hiekalla leikkii usean päivän ajan. Hiekkaa voi tehdä kerralla suuremmankin määrän, jolloin leikkimahdollisuudet kasvavat.

Kommentit