Ideoita hellepäivän vesileikkeihin


Me olemme nauttineet aurinkoisesta lauantaista leikkien ulkona vesileikkejä. Olemme uineet taaperon altaassa, roiskineet toisiamme vesisuihkulla ja tehneet kaksi mukavaa vesiaktiviteettia, jotka haluan nyt jakaa teille.

Ensimmäinen idea syntyi, kun katselin keräämiäni värikkäitä smoothiekorkkeja ja mietin, mitä tekemistä voisin niillä keksiä. Päätin yhdistää vesi- ja värileikin ja tein taaperolle vesileikkipaikan ulos. Sekoitimme vesiväreillä rasioihin smoothiekorkkien väristä vettä. Tämän jälkeen täytimme ison laatikon (oikein kylmällä) vedellä ja kaadoimme smoothiekorkit rasiaan. Taaperon tehtävänä oli pelastaa smoothiekorkit laatikosta kauhan avulla ja siirtää ne omiin koteihinsa. Koti oli tietenkin pikkurasia, jossa oli oikeanväristä vettä. Taapero piti tästä värikkäästä aktiviteetista ja sai hyvää motoriikkaharjoitusta pyydystäessään kelluvia smoothiekorkkeja kauhaan. Viilennystä tarjosi kylmä vesi, jota oli välillä hauska roiskutella kauhalla.


Me myös taiteilimme tänään. Jäädytin jääpalamuoteissa elintarvikeväreillä värjättyä vettä. Ensimmäisellä kerralla jäädytin pelkät jääpalat, joilla myöhemmin yritimme maalata. Meidän taaperomme ei kuitenkaan lainkaan pitänyt kylmistä jääpaloista käsissään. Lisäksi sulava jääpala tahri kädet elintarvikeväriin, joten minun piti vielä kehitellä ideaa ennen seuraavaa kokeilua. Toisella kerralla lisäsinkin tops-puikot kahvoiksi jääpaloihin. Nyt maalaaminen onnistui ja olipa vielä hauskaakin! Päätin laittaa hieman sulaneet jääpalat vielä uudelleen pakkaseen, joten saamme jatkaa maalailua taas huomenna.Huomasittehan myös aiemman vesileikkipostauksen: värikäs vesilaboratorio?


Loppuun vinkkaan, että Leikillistä löytyy nyt myös Instagramista. Instagramin puolelle kuvaan pienimuotoisempia puuhaideoita, joita ei blogissa julkaista. Siellä voi seurata myös niitä meidän tavallisempia puuhia ja arkea. Tervetuloa mukaan!


Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä