Taidetta ja aistileikkejä ilman sotkua


Tällä kertaa halusin tarjota taaperolle aktiviteetin, jonka parissa hän saisi toteuttaa itseään vapaasti, mutta josta ei syntyisi sotkua. Olin itse toipilaana ja halusin päästä esivalmistelujen ja jälkisiivouksen kanssa mahdollisimman helpolla. Kokeilimmekin minigrip-pussiin suljettua aistileikkiä. Tämä leikki sopii erinomaisesti myös vauvoille.

Monet lapset rakastavat aistileikkejä. Muun muassa erilaiset limat tuntuvat olevan nyt koululaistenkin suosiossa. Aistileikit rauhoittavat lasta ja ovat hyvää vastapainoa vauhdikkaammille leikeille. Meidän taaperomme ei suuremmin välitä sotkuisista puuhista, mutta yritän tarjota hänelle mahdollisuuksia niihinkin. Tästä aktiviteetista selviää kuitenkin puhtain käsin ja tällä kertaa se ilahdutti meitä molempia.

Leikkiin tarvitaan minigrip-pussi, teippiä sekä jotakin täytettä pussiin. Pussiin voi laittaa esimerkiksi vettä, öljyä, saippuaa, sosetta, partavaahtoa tai pieniä esineitä. Pussi täytetään halutuilla aineilla, suljetaan ja teipataan kiinni vaikkapa lattiaan, pöytään, seinään tai ikkunaan.

Meillä oli punaisessa pussissa vettä, vesiväriä ja askartelusilmiä. Silmät kelluivat vedessä ja liikkuivat hauskasti ympäriinsä. Leikin jälkeen huuhtelin ja kuivasin silmät, jonka jälkeen ne pääsivät odottamaan askartelukäyttöä. Toisessa pussissa oli sormivärejä. Ensimmäisen kuvan siniseen pussiin olin laittanut vettä, tiskiainetta ja sormiväriä. Taapero piti jokaisesta pussista, mutta kaikista eniten hän innostui tiskiaineesta. Tiskiaine alkoi vaahtoutua taaperon sekoittaessa vettä ja sormiväriä keskenään ja tämä oli lapselle täyttä taikaa.

Yksi pusseista rikkoontui minun kynnestäni ja väriä pääsi sormille. Mikäli sotkuttomuudesta haluaa täyden varmuuden, suosittelen tämän kokemuksen perusteella laittamaan kaksi pussia päällekkäin.

Kehittelin mielessäni ajatusta, että teippaisin useita erilaisia pusseja riviin lattialle, mutta tämä ajatus ei ole päässyt vielä toteutukseen. Ehkäpä kokeilemme sitä jonakin sellaisena päivänä, kun kylässä on taaperokavereita. 

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä