Tarraseinä: aktiviteetti, jonka pariin lapsi liimautuu


Tarraseinä on takuuvarma hitti taaperolle ja vähän isommallekin lapselle. Se on edullinen ja helppo valmistella, sillä tarvitset vain kontaktimuovia ja teippiä. Lapsi viihtyy tarraseinän ja pikkuesineiden parissa, mutta tarraseinää voi käyttää myös yhdessä oppimiseen. Olen useasti törmännyt tarraseinäkuviin Pinterestissä ja nyt päätin itsekin kokeilla sitä. Tässä meidän vinkkimme hauskoihin tarraseinähetkiin taaperon kanssa.


Aloitimme tarraseinään tutustumisen kokeilemalla sitä käsillä. Taaperosta oli jännittävää laittaa kädet tarrapintaan kiinni ja kuunnella, millainen ääni syntyy, kun kädet irrottaa. Tämän jälkeen annoin taaperolle laatikon, johon oli kerännyt maito- ja smoothiekorkkeja, lankaa, pompomeja, helmiä sekä muutaman muun pikkuesineen. Taapero kiinnitti esineitä tarraseinään innoissaan, mutta ehkäpä vieläkin hauskempaa oli esineiden irrottaminen. Jossakin kohtaa keksimme tehdä esineistä pitkän toukan ja kiinnitimme esineet mutkittelevaan jonoon.


Tämän jälkeen teimme väri- ja laskuharjoituksia. Piirsin kontaktimuoviin viisi eriväristä puuta ja annoin taaperolle astian, jossa oli pompomeja. Taaperon piti laittaa pompomit (eli omenat) oikeaan puuhun värin mukaan. Samalla laskimme, kuinka monta vihreää, keltaista jne. omenaa puussa on. Minkä värisiä omenoita on eniten? Minkä värisiä omenoita on yksi?Kiinnitimme tarraseinään myös papereita. Leikkasin vanhoja askartelujamme palasiksi ja sain niistä "palapelejä" taaperolle. Tästä aktiviteetista taapero piti erityisen paljon ja paperinpaloja olisikin saanut olla reilusti enemmän, sillä ne loppuivat nopeasti kesken. Kokeilimme kiinnittää tarraseinään myös muovailuvahaa. Vahaa oli hauska painella ja muotoilla tarraseinää vasten. Muovailuvahan jälkeen kontaktimuovi on kyllä vaihdettava, sillä tarrapinta kului ja siihen jäi rasvatahroja.

Kontaktimuovin kiinnittämiseen on varmasti monta hyvää tapaa. Itse kiinnitin muovin seinään ensin suojakalvon kanssa laittaen sen teipillä vain kulmista kiinni. Tämän jälkeen irrotin yhden kulman ja aloitin kalvon irrotuksen siitä kulmasta. Irrotettuani kalvoa hetken matkaa, kiinnitin kontaktimuovin  takaisin seinään kulmasta ja siirryin irromaan toista kulmaa. Kun koko suojakalvo oli poistettu, teippasin kontaktimuovin paremmin kiinni seinään. Tarrapuoli tulee tietysti poispäin seinästä. 


Mielessä on jo monta uutta ideaa tarraseinän käyttöön. Piirtämällä siihen erilaisia kuvioita, jotka taaperon tulee täyttää esineillä, tästä saa moneen muuntuvan aktiviteetin. Tulevan viikon tylsät hetket  meillä käytetäänkin tarraseinän parissa. Yhden rullan saa tehokkaasti kulutettua tähän aktiviteettiin, joten jos kontaktimuovia ei löydy valmiina kaapista, kannattaa sujauttaa se ostoskärryyn seuraavalla kauppareissulla. Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä