Värikäs vesilaboratorio


Uskomattomien hellepäivien innoittamana kokeilimme taaperon kanssa vesilaboratoriota, johon hän rakastui. Taapero uppoutui leikkiin täysin, eikä kuullut tai nähnyt, mitä ympärillä tapahtui. Tämä osoitti jälleen hyvin sen, miten aistileikit rauhoittavat lasta.

Taaperoa kiehtoo suuresti kaataa nestettä astiasta toiseen. Usein silmän vättäessä hän on ruokapöydässäkin tehnyt oman sekoituksensa maidosta ja vedestä. Nyt annoin hänelle värjätyllä vedellä täytettyjä astioita sekä tyhjiä astioita, joihin hän voi vettä kaataa. Värjäsin veden muutamalla tipalla elintarvikeväriä, sillä ajattelin taaperon juovan värikästä vettä mukista heti, jos silmäni välttää. Yllätyksekseni veden juominen ei edes käynyt hänen mielessään, sillä niin uppoutunut hän oli leikkiin. Jatkossa voinen värjätä veden siis myös vesivärillä.

Taapero rakasti tätä leikkiä. Hän ei millään malttanut odottaa, että saisin astiat kuvattua, vaan halusi päästä heti kaatamaan vettä astiasta toiseen. Olin ajatellut, että voisimme yhdessä ihmetellä värien sekoittumista, kun kaadamme vaikkapa punaista vettä sinisen joukkoon tai havainnoida hieman astian tilavuutta huomatessamme, ettei kaikki ison kannun vesi mahdukaan mukiin. En saanut kuitenkaan osallistua leikkiin millään tavalla, vaan taapero halusi nauttia tästä leikistä aivan itsekseen.

Me olemme leikkineet vesilaboratoriota terassilla ja nurmikolla. Halutessaan astiat voi asettaa jonkin alustan päälle, jolloin ympäristö ei kastu (niin paljon). Meidän taaperomme tuhlasi vettä aika tehokkaasti kaatamalla sitä sinnikkäästi astiaan, joka oli jo ääriään myöten täynnä. Samalla hän kuitenkin sai kokemuksia ja oivalluksia tilavuudesta.

Kesän kuluessa on tarkoitus puuhailla lisääkin vesileikkejä, mutta koska vesilaboratorio on nyt niin suosittu leikki, keskitymme hetken nauttimaan siitä. Toivottelemme teille taaperon kanssa aurinkoisia kesäpäiviä ja viilentäviä vesileikkejä!

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä