"Minkä värinen on banaani?" Väriharjoitus + tulostettavat kuvat

Taaperomme osaa tunnistaa ja nimetä värit melko hyvin. Nyt halusin tehdä hänelle aktiviteetin, jossa hän saa soveltaa oppimaansa. Seuraava väriaktiviteetti onkin aiempia blogissa julkaistuja väritehtäviä haastavampi. Helpompia värileikkejä, joilla värien opettelun voi aloittaa, ovat mm. väriharjoituksia autoillapallorata sekä näin kesään sopiva vesileikki väreillä. Värit-tunnisteen alta löytyy useita muitakin väriharjoituksia.

Tässä aktiviteetissa lapsen tehtävänä on miettiä, minkä värisiä asiat/esineet ovat. Etsin kuvapankista vapaasti käytettävissä olevia mustavalkoisia kuvia, jotka tulostin paperille ja leikkasin irti toisistaan. Lattialle lapsen eteen asetin väripapereita. Lapsen tehtävänä oli laittaa kuvat sen paperin päälle, minkä värinen kuvassa oleva esine/asia on.

Mikäli innostut kokeilemaan tätä aktiviteettia, kokosin käyttämäni kuvat tänne, josta voit tulostaa ne itsellesi. Kuvia voi tietenkin myös piirtää itse.


Tiesin tämän aktiviteetin olevan huomattavasti aiempia värileikkejämme haastavampi, mutta yllätyin siitä, kuinka paljon jouduin helpottamaan tehtävää taaperollemme. Värivaihtoehtoja oli aluksi liikaa, eikä taapero osannut lainkaan sanoa, minkä värin päälle vaikkapa mansikka kuuluu. Helpotinkin tehtävää kertomalla taaperolle, minkä värinen kuvan asia on ja taapero etsi sitten paperin, jonka päälle kuvan asetti. "Mansikka on punainen. Mihin mansikka siis kuuluu?".Toisella kerralla rajasin värivaihtoehdot kahteen, jolloin taapero osasi itse laittaa kuvan oikean värin päälle ilman, että sanoitin hänelle, minkä värinen vaikkapa mansikka on. Me harjoittelemme nyt alkuun kahdella värillä ja lisään värien määrää aina yhdellä sitä mukaan, kun tehtävä alkaa käydä liian helpoksi. Monet aiemmin tekemämme aktiviteetit ovat olleet taaperollemme melko helppoja, mutta tässä oli selvästi haastetta niin paljon, että saamme tästä pitkäaikaisen harjoituksen. Täytynee siis liimata kuvat kartongille, jotta ne kestävät käytössä pidempään. Kuvia voi myös luokitella erilaisiin ryhmiin. Mitkä kaikki ovat eläimiä? Mitkä ovat syötäviä? jne.


Haluatko saada tiedon uusista ideoista blogissa? Liity mukaan seuraamaan Leikkinurkkaa Facebookissa ja/tai Instagramissa. Lisään aina molempiin tiedon, kun blogiin tulee uusi teksti. Blogiin tulee uutta noin kerran viikossa ja Instagramin puolelle kuvia pienemmistä puuhaideoista vähän useammin. 


Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä