Selviytymispakkaus lapsen flunssapäiviin


Taaperomme aloittaa ensi viikolla päiväkotitaipaleensa ja odotan syksyn sairastelukierrettä kauhulla. Ajattelin varautua pitkiin flunssapäiviin jo etukäteen ja valmistaa kaappiin selviytymispakkauksen, josta toivottavasti on apua silloin, kun neljän seinän sisällä on vietetty liian monta päivää putkeen tai silloin, kun kotiin jäävä vanhempi on itsekin flunssassa.

Kokoamani selviytymispakkaus sisältää erilaisia rauhallisia puuhia, joita flunssaisen taaperon kanssa voi kotona touhuilla. Kannattaa kurkata myös blogin aiemmat puuhaideat, sillä sieltäkin löytyy monta mielenkiintoista puuhaa, jotka sopivat flunssapäiville.Leikit maalarinteipillä


Minä pidän kaapissa aina maalarinteippiä ja käytämmekin sitä melko usein leikkeihin tai kiinnittääksemme jotakin lattiaan. Me olemme tehneet maalarinteipistä esimerkiksi autoratoja, erilaisia koteja ja kaupunkeja pikkuleluille sekä teippitaidetta. Etukäteen valmistellut askartelut


Askartelu sopii hyvin rauhalliseen puuhailuun, mutta mikäli on itsekin flunssassa, ei välttämättä huvita miettiä askarteluja ja valmistella niitä. Meillä on usein jokin helppo askartelu valmiina, jotta taapero pääsee askarteluinnon iskiessä heti askartelemaan. Selviytymispakkaukseen halusin koota muutaman sellaisen askartelun, joista taapero selviää mahdollisimman itsenäisesti. Valmistelinkin käärme- siili- ja syksyn lehdet -askartelut odottamaan flunssapäiviä. Lisään kuvat valmiista askarteluista Leikkinurkan Instagramiin sitten, kun flunssainen taapero on päässyt askartelemaan. (Kannattaa siis ottaa meidät Instagramissa seurantaan, mikäli et vielä ole seuraaja.)Käärmeaskartelua varten leikkasin paperista suikaleita, joita taapero saa liimata renkaiksi, tehden pitkää rengasketjua. Ketjun päähän kiinnitetään käärmeen pää, johon liimataan silmät ja kieli.

Syksyn lehdet -askarteluun leikkasin ruskeasta paperista puun rungon. Taapero saa liimata rungon taustapaperille ja painaa sitten esimerkiksi topsipuikolla tai sormella puun oksille värikkäitä lehtiä sormiväreillä.

Siiliaskartelua varten leikkasin kartongista siilin, jolle piirsin silmän. Värikkäistä langoista leikkasin pätkiä, jotka taapero saa leikata lyhyemmiksi ja liimata siilin piikeiksi.


Painanta


Painanta on helposti ja nopeasti valmisteltava aktiviteetti flunssapäivään. Painantaan tarvitaan vain väriä (me käytämme sormiväriä) ja vaikkapa peruna tai kurkku, josta voi leikata leimasimen taaperolle.Pisteiden yhdistelytehtävä


Muistatteko, kun lapsena tehtiin yhdistelytehtäviä, joissa vedettiin viivaa numerosta seuraavaan ja lopputuloksena syntyi jokin kuvio? Taapero ei vielä osaa numeroita, mutta hän osaa jo vetää viivoja kuvasta toiseen. Minä piirrän paperiin yksinkertaisia kuvia, kuten aurinko, puu, ympyrä jne. Kun kuvat ovat valmiina, annan paperin taaperolle ja hän saa ryhtyä yhdistelemään kuvia viivoilla toisiinsa antamieni ohjeiden mukaan: "Vedä viiva auringosta ympyrään". Kuvioiden sijaan paperissa voi olla myös värejä, joita pitää yhdistää tietyssä järjestyksessä. Tätä puuhaa ei välttämättä tarvitse etukäteen valmistella, sillä sen valmistelu on nopeaa. Tein kuitenkin yhden paperin valmiiksi kaappiin, jotta muistan puuhan sitten, kun sille on tarvetta.


Pujottelu


Pujottelu on keskittymistä vaativaa hienomotoriikkaharjoittelua, josta meidän taaperomme pitää. Meiltä löytyy pujottelutarvikkeet jo ennestään, sillä taapero on harrastanut pujottelua aiemminkin. Jos teillä ei vielä pujottelutarvikkeita ole, kannattaa ne ehdottomasti valmistaa kaappiin odottamaan. Pujottelusta löydät lisää tästä postauksesta.


Kaupasta ostettavat valmiit puuhat


Olen ostanut selviytyspakkaukseen valmiina taaperolle muutaman arkin tarroja ja uudet sormivärit, sillä vanhat ovat aivan lopussa. Lisäksi löysin kaupasta ihania tarrakirjoja, joissa on erilaisia taustoja, joihin lapsi saa liimata kirjasta löytyviä tarroja. Uskon, että nämä tulevat olemaan hitti. Nyt pakkaan tarvikkeet kaappiin ensimmäisiä flunssakierteitä odottamaan ja toivon, että kuluu vielä pitkä aika, kunnes joudun kaivaman ne ensimmäistä kertaa esiin. Mahdollisimman flunssatonta syksyä teille kaikille!

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä