Askartele soittimet iloisiin musiikkihetkiin

Lapsemme rakastavat musiikkia ja laululeikkejä. Päiväkodissa esikoisemme ihastui myös soittimiin ja niitä piti tietysti saada kotiinkin. En kuitenkaan kävellyt kauppaan, vaan selailin Pinterestiä ja kaivelin kaappeja. Nyt meiltä löytyy kolme soitinta, jotka ovat olleet lapsen aktiivisessa käytössä. Osan soittimista askartelimme yhdessä, mutta suurimman osan sain väkertää aivan itse, sillä niiden askartelu oli vielä liian haastavaa malttamattomalle taaperolle. Vaikka en yleensä ole suuri askartelun ystävä, oli yllättävän mukavaa rauhoittua hektisen arjen vastapainoksi askartelemaan aivan yksin.

Rumpu

Jotta rumpu soi hyvin, se täytyy valmistaa metallisesta rasiasta. Minä löysin kaapeistamme vain pahvisen purkin, jonka pohja oli metallia, mutta se toimii rumpuna oikein hyvin. Rasiasta poistetaan kansi ja sen tilalle  pingotetaan ilmapallo, josta on leikattu kapein osan pois. Kun ilmapallo on teipattu paikoilleen, on rumpu käyttövalmis. Rasian voi kuitenkin vielä koristella esimerkiksi liimaamalla sen ympärille paperia. Rumpua voi soittaa käsin tai askarrella rumpukapulat massapalloista liimaamalla niihin varreksi coctailtikut tai kepit.


Rytmimuna

Suklaamunien yllätyskuorista syntyy helposti rytmimunat. Tämä onkin varmasti kaikille tuttu askartelu, eli sisään vain jotakin helisevää ja soitin on valmis. Me laitoimme kuoren sisälle riisiä. Yllätyskuoren päälle voi myös virkata päällysteen, jotta kuori ei varmasti pääse aukeamaan. Ensin virkataan pätkä spiraalia, sitten ketjusilmakkaa ja kun kuori on melkein peitossa, kavennellaan. 

Sadeputki

Sadeputken voi askarrella talouspaperihylsystä. Työnnä hylsyn läpi useita pieniä nauloja ja kerää putken sisälle pieniä kiviä, jotka helisevät osuessaan nauloihin. Sulje sitten putken suut esimerkiksi ilmastointiteipillä. Minä löysin muoviroskien seasta keksipaketin kuoret, joista leikkasin talouspaperihylsyn päihin sopivat tulpat. Lopuksi päällystin hylsyn liimaamalla sen päälle huopakangasta. Sadeputkea kääntelemällä saat aikaan hienon äänen.Soittimet ovat olleet meillä käytössä jo puolitoista vuotta. Rummun päällä oleva ilmapallo on pitänyt kerran vaihtaa, mutta muuten soittimet ovat kestäneet käyttöä hyvin ja niistä on ollut lapsille paljon iloa. 1-vuotiasta kuopustammekin soittimet kiinnostavat jo kovasti. 

Iloisia askartelu- ja musiikkihetkiä!

Tule mukaan uuteen Facebook-ryhmään Leikillistä - Leikki- ja puuhaideoita lapsille, josta löydät jo yli 70 erilaista puuhaideaa jaoteltuna albumeihin aiheen mukaan. Seuraa myös @leikillista Instagramissa, jossa saan lähes päivittäin erilaisia puuhaideoita.

Blogin etusivun kautta pääset lukemaan blogin muita puuhaideoita.

2 kommenttia

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä