Vauvakuulumisia

Meidän maaliskuinen vauvamme syntykin jo helmikuussa, kuukausi ennen laskettua aikaa, odottamattoman lapsiveden menon seurauksena. Elämän ensimmäinen viikko kului sairaalassa ja nyt olemme pian jo kaksi viikkoa harjoitelleet kotona elämää nelihenkisenä perheenä. Ja paljon harjoiteltavaa vielä onkin.


Vauva on aivan ihana ja minä voisin viettää päivät häntä nuuskutellen ja pehmeitä niskahiuksia silitellen. Viime päivinä silittelylle ei kuitenkaan ole jäänyt juuri aikaa, koska vauva on itkenyt paljon masuvaivoja ja pukluja. Pelkoni esikoisen haastavan vauvavuoden uusiutumisesta näyttää valitettavasti käyvän toteen, vaikka en ole halunnut sitä uskoa. Toivoin niin paljon, että saisimme tällä kertaa kokea, mitä on tavallinen vauva-arki.

Esikoinen on kiinnostunut vauvasta, vaikka jännittääkin kovaäänistä pikkuveljeään melko paljon. Hän on halunnut olla vauvan lähellä vain muutamia kertoja, eikä missään nimessä halua ottaa veljeään syliin. Tänä aamuna hän tuli yllätyksekseni sänkyyn vauvan viereen, silitti tätä ja sanoi: "Rakastan sinua vauva". Se oli meille kaikille suuri ja tärkeä hetki.


En ollut suunnitellut blogitaukoa vauvan syntymän yhteyteen, vaan päinvastoin miettinyt useampia puuhaideoita valmiiksi "varastoon". Oma pää on kuitenkin vieläkin hieman pyörällä vauvan yllättävän syntymän vuoksi. Kesken jääneitä asioita on edelleen hoitamatta ja vauvatarvikkeita hankkimatta. Aikaa 3-vuotiaalle on ollut valitettavan vähän nyt kun vauva on itkeskellyt paljon ja viihtynyt vain sylissä. 

Varastossa hautuvat ideat on kuitenkin tarkoitus ottaa mahdollisimman pian kokeiluun ja päästä jakamaan niistä onnistuneimmat myös tänne blogiin. Jos päivittelyyn tulee taukoja, meillä luultavasti painitaan suolisto- tai refluksioireiden kanssa, mutta täällä me ollaan silti, eikä mulla ole aikomustakaan lopettaa blogia. Pikemminkin aikomuksenani on tihentää postaustahtia, jos vain uusi arki antaa myöten. Ensi viikolla tulossa juttua ainakin  (kesken jääneestä) puuhapaketista, jollaisen tein esikoiselle vauvan imetyshetkiä ajatellen.


Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä