Joulukoristeet kepeistä


Uuteen kotiin muuton myötä olen innostunut aivan uudella tavalla käyttämään luonnonmateriaaleja. Tonttiimme kuuluu pieni kaistale metsää, josta olemme keränneet nyt joulun alla mm. kuusen oksia maljakkoon. Metsäretkiltä 3-vuotiaan matkaan tarttuu useimmiten keppejä ja halusinkin askarrella niistä hänen kanssaan jotakin jouluista. Kuivatimme metsästä kerätyt kepit yön yli. Aamulla minä viilsin niistä oksat pois ja pätkin kepit sopivaan mittaan. Lapsi sai minun avustuksellani käyttää kuumaliimapistoolia, mikä olikin jännittävää puuhaa. Ensimmäistä kuusta kasatessamme hän sai myös järjestää kepit pituusjärjestykseen.Nämä koristeet kepeistä ovat helppoja, nopeita ja edullisia toteuttaa. Askarteluun kului ainoastaan kuumaliimaa ja hieman juuttinarua. Halutessaan valmiita koristeita voi koristella vaikkapa kimalteilla, nauhoilla tai maalata kepit ennen liimaamista. Minä halusin kuitenkin pitää koristeet tällä kertaa mahdollisimman pelkistettyinä.

Me ripustimme koristeet seinälle ja niistä tuli lopulta kivempia kuin etukäteen ajattelin. Nyt tehtävälistalla olisikin vielä kuusi isommassa koossa, mahdollisesti pöydällä seisovana. Kepit ovat siitä erinomaisia materiaaliksi, että koristeen paksuuden, korkeuden ja leveyden voi toteuttaa juuri sellaiseksi kuin haluaa. 
Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä