Kaksplus blogiverkoston joulukalenteri: Kepistä koristeeksi


Tervetuloa Kaksplussan verkostoblogien joulukalenteriin! Joulukalenteriluukuista löytyy ihania leivonnaisia, itsetehtyjä lahjoja sekä koristeita, kauniita kattauksia ja jouluisia somistuksia, jotka johdattavat sinut ja perheesi joulun tunnelmaan. Tämän päivän luukusta löydät kepeistä askarrellut joulukoristeet. 


Uuteen kotiin muuton myötä olen innostunut aivan uudella tavalla käyttämään luonnon materiaaleja. Tonttiimme kuuluu pieni kaistale metsää, josta olemme keränneet nyt joulun alla mm. kuusen oksia maljakkoon. Metsäretkiltä 3-vuotiaan matkaan tarttuu useimmiten keppejä ja halusinkin askarrella niistä hänen kanssaan jotakin jouluista. Kuivatimme metsästä kerätyt kepit yön yli. Aamulla minä viilsin niistä oksat pois ja pätkin kepit sopivaan mittaan. Lapsi sai minun avustuksellani käyttää kuumaliimapistoolia, mikä olikin jännittävää puuhaa. Ensimmäistä kuusta kasatessamme hän sai myös järjestää kepit pituusjärjestykseen.Nämä koristeet kepeistä ovat helppoja, nopeita ja edullisia toteuttaa. Askarteluun kului ainoastaan kuumaliimaa ja hieman juuttinarua. Halutessaan valmiita koristeita voi koristella vaikkapa kimalteilla, nauhoilla tai maalata kepit ennen liimaamista. Minä halusin kuitenkin pitää koristeet tällä kertaa mahdollisimman pelkistettyinä.

Me ripustimme koristeet seinälle ja niistä tuli lopulta kivempia kuin etukäteen ajattelin. Nyt tehtävälistalla olisikin vielä kuusi isommassa koossa, mahdollisesti pöydällä seisovana. Kepit ovat siitä erinomaisia materiaaliksi, että koristeen paksuuden, korkeuden ja leveyden voi toteuttaa juuri sellaiseksi kuin haluaa. 
Käy kurkkaamassa myös joulukalenterimme eilinen luukku Ikkunalaudalla-blogista, josta löydät neljä ihanaa DIY joulukoristetta. Huominen luukku aukeaa Hutimeni-blogissa.Rauhallista ja lämmintä joulumieltä toivottaa Leikillistä blogi!  

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä