Hauskat ilmapalloleikit

Suurin osa tuntemistani lapsista rakastaa ilmapalloja tilanteessa kuin tilanteessa. Vappu on kuitenkin aivan erityinen aika ilmapalloleikkeihin ja näin vapun kynnyksellä haluankin jakaa teille meidän suosikki-ideamme hauskoihin leikkeihin ilmapallon kanssa. Poimi näistä parhaat ideat vapun ajan leikkeihin!

Autokilpailut ilmapalloilla


Tämä leikki ihastutti 4-vuotiasta esikoistamme erityisesti ja leikkiä ihmetteli myös 1-vuotias pikkuveli. Täyteen puhallettu ilmapallo teipataan (ilmastointiteipillä) auton kattoon. Ilmapalloa ei solmita kiinni, vaan sormin puristamalla estetään ilman purkautuminen liian aikaisin. Kun auto on valmis matkaan, päästetään ilmapallosta irti ja ulos purkautuva ilma laittaa auton liikkeelle. Ilmapalloa ei tarvitse irrottaa autosta seuraavaa lähetystä varten, vaan pallon voi puhaltaa uudelleen täyteen sen ollessa teipillä kiinni autossa. Me otimme molemmille omat autot, joilla kisasimme, kumman auto liikkuu pidemmälle. Autoille voi rakentaa myös radan ja laskea, kuinka monta puhallusta tarvitaan, jotta auto kulkee koko radan läpi.


Ilmapallo narussa


Kestosuosikkimme jo usean vuoden ajalta on ilmapallon kiinnittäminen naruun roikkumaan. Esikoisemme rakastaa leikkiä vuodesta toiseen ja 1-vuotias kuopus ihastui leikkiin tänä vuonna. Pallo sidotaan siis naruun, joka kiinnitetään esimerkiksi kattolamppuun tai vaikkapa teipillä kattoon. Narussa roikkuvaa palloa on hauskaa läiskiä ja kiinnostus säilyy pienemmälläkin lapsella, kun palloa ei tarvitse jatkuvasti noukkia maasta. Tämä leikki sopii jo vauvalle, joka on kiinnostunut tavoittelemaan leluja. Pallon voi kiinnittää selällään pötköttelevän vauvan yläpuolelle roikkumaan. Muistathan aina kiinnittää narun niin korkealle, ettei kuristumisvaaraa synny.


Ilmapalloeläimet


Olemme jo useana vuonna askarrelleet ilmapalloista eläimiä. Lapsi ilahtuu joka vuosi yhtä paljon, kun ilmapallot "heräävät henkiin" eläinten muodossa. Ilmapalloleikki muuttaakin aikalailla muotoaan, usein rauhallisemmaksi leikiksi eläinten myötä. Ilmapalloista saa eläimiä piirtämällä ja liimaamalla ilmapalloon paperista leikattuja korvia, neniä ym. 


Ilmapallon kuljetus


Keskittymistä ja tarkkuutta vaativa leikki on ilmapallon kuljetus rataa pitkin. Lapsen ikätasosta riippuen rata voi olla kävelty matka huoneen laidalta toiselle tai pidempi rata, joka sisältää esimerkiksi esteiden ylityksiä ja kyykyssä käymistä. Ilmapalloa voi kuljettaa kainalossa tai vaikka kertakäyttölautasesta tehdyllä mailalla. Lautasen pohjaan liimataan keppi tai esimerkiksi kertakäyttöhaarukka, jotta mailaan syntyy kahva. Lapsi voi myös harjoitella ilmapallon pyydystämistä ilmasta lautaselle tai ilmapallon pompotusta lautasen päällä.

Pienemmät lapset ihastuvat ilmapallonkuljetusleikistä, kun siihen yhdistetään ylempänä esitellyt ilmapalloeläimet. Lapsen pitää kuljettaa eläimet esimerkiksi niitylle olohuoneeseen tehdyn radan läpi.   Esikoisemme ollessa pienempi, tätä leikkiä leikittiin paljon.

Palloraketti


Pallorakettia kokeilimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja se pääsi heti 4-vuotiaan suosikkipuuhiin.  Aktiviteettia varten tarvitaan ilmpallo, pilli, (ilmastointi)teippiä sekä lankaa tai siimaa. Pilli pujotetaan lankaan ja lanka kiinnitetään molemista päistä jonnekin (toista päätä voi myös halutessaan pitää kädessä). Ilmapallo puhalletaan täyteen ilmaa, mutta jätetään solmitatta kiinni. Pallo kiinnitetään teipillä pilliin. Sitten vain lähtölaskenta ja ote irti ilmapallosta. Ilmapallosta ulos tuleva ilma lähettää raketin matkaan.

Me solmille siiman toisen pään yläkerran kaiteeseen, jolloin raketti sinkosi ylöspäin, mutta aktiviteetti toimii myös yhdessä tasossa, jolloin narun päät voi solmia vaikkapa oven kahvoihin tai tuoliin.


Ilmapallo ja kärpäslätkä


Ilmapallon lyöminen kärpäslätkällä on hurjan hauskaa! Erityisen hauskaa tästä tulee, jos pelaajia on kaksi ja molemmilla on omat kärpäslätkänsä. Etenkin pienemmille lapsille kannattaa ilmapallo sitoa naruun (kuten ensimmäisessä leikki-ideassa), mutta uskon vielä koululaisenkin innostuvat narussa roikkuvasta ilmapallosta.


Aistipallot


Vapun puuhailuun soveltuvat hyvin myös ilmapalloista askarrellut aistipallot, joista löydät lisätietoa tästä postauksesta.


Vapun puuhaideoita voit kurkata myös Leikillistä Instagramista vappupuuhat-kohokohdasta.

Hauskaa vappua!Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä