Ohjeet vappuhyrrän askarteluun

Vappuhyrrä on meillä ollut ilmapallojen lisäksi yksi tärkeimpiä vapputunnelman tuojia. Tänä vuonna päätin askarrella hyrrän itse, mutta petyin netistä löytämiini hyrräohjeisiin (joista kahta kokeilimme). Itse tehdyt hyrrät eivät pyörineet kunnolla, vaan olivat enemmänkin koristeita. 

Meillä vappuhyrrät eivät ole koristeita, vaan kuuluvat lasten leikkeihin ja siksi päätin kehitellä hyrrän, joka pyörisi hyvin.Vappuhyrrää varten tarvitaan:
pilli, jossa on taitos
kartonkia
kaksi helmeä
liimaa
sakset


Leikkaa kartongista neliön muotoinen pala. Meillä neliön sivun pituus on 10,5cm. Tee neliön keskelle pillin halkaisijaa suurempi reikä. Leikkaa jokaisesta kulmasta viillot kohti reikää (ei kuitenkaan reikään asti). Leikkaa ylimääräiseksi jääneestä kartonkisuikaleesta ympyrä. Tee ympyrän keskelle reikä, joka on suurempi kuin pillin halkaisija.


Nosta neliön joka toinen kulma ylös ja liimaa kiinni ympyrään. On tärkeää, ettei taitoksia kuitenkaan paineta, vaan ne jäävät ilmavasti. Suosittelen liimaamiseen kuumaliimaa, mikäli sitä löytyy kotoa. Jos kuumaliimaa ei ole, kannattaa kulmia painaa hetken aikaa kiinni keskiympyrään. Huomaathan, ettet vain liimaa ympyrää kiinni neliön keskelle, sillä sen täytyy jäädä ilmaan. 


Pujota yksi helmi pillin taitoskohtaan. Jos helmi ei pysy siinä tiiviisti, voit liimata sen kiinni. Laita hyrräosa sitten pilliin ja pujota viimeiseksi vielä helmi. Voit halutessasi liimata helmen kiinni. Pyöritä hyrrää puhaltamalla siihen tai menkää ulos kokeilemaan, kuinka tuuli pyörittää hyrrää.


Ennen vappua blogiin on tulossa vielä ilmapalloideoita hauskaan vapun viettoon lasten kanssa. Seuraathan meitä jo Instagramissa? Instagramin puolelle lisään joka päivä idean vappuaskarteluun tai vappuun liittyvään leikkiin.

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä