Kolme kesäistä taideideaa lapsille


Kesä on vihdoin täällä ja päivät lasten kanssa kuluvat pääasiassa ulkona. Ulkona riittää monenlaista puuhailtavaa ja tutkittavaa, mutta välillä on hauskaa myös järjestää ennalta suunniteltua tekemistä ulos. Kokeilkaa vaikkapa värikkäitä vesileikkejä tai voikukkataikoja.

Taiteileminen ulkona on hauskaa ja luonto tarjoaa monenlaisia materiaaleja taideteoksiin. Tehkää maataidetta, tuokaa paperit ja vesivärit ulos tai kokeilkaa jotakin kolmesta seuraavasta taideideasta, jotka sopivat niin taaperolle kuin kouluikäisellekin:

Hiekkataidetta

Hiekan avulla voi tehdä upeita kolmiulotteisia taideteoksia. Valitse pohjaksi vahvaa paperia tai kartonkia. Me olemme käyttäneet hiekkataiteiluun niin kartonkia, pahvia kuin vesiväripaperiakin. Anna lapsen piirtää kynällä paperiin haluamansa kuva. Huomioikaa, ettei pienten yksityiskohtien tekeminen onnistu tällä tekniikalla.

Levittäkää liimaa lapsen piirroksen päälle. Viekää paperi hiekkalaatikolle ja ripotelkaa liiman päälle hiekkaa. Liiman kannattaa antaa kuivahtaa hetken aikaa, ennen kuin ylimääräiset hiekat pyyhkäisee pois. Tällä välin voi rakennella vaikkapa muutaman hiekkakakun.


Poistakaa ylimääräiset hiekat paperilta kallistamalla paperia tai puhaltamalla irtohiekat pois. Antakaa sitten liiman kuivua loppuun. Kun liima on täysin kuivunut, voi taideteoksen halutessaan maalata. Me olemme käyttäneet maalaamiseen vesivärejä ja pullovärejä. Maalaminen onnistuu vesiväreilläkin, mutta pulloväreillä saa aikaan kirkkaammat värit.


Maalausta jääpaloilla

Värikkäillä jääpaloilla maalaaminen on helppo ja hauska puuha, joka sopii kaikenikäisille. Jäädytä jääpalamuoteissa elintarvikevärillä värjättyä vettä. Laita elintarvikeväriä useampi tippa, jottei väri jää liian haaleksi, kuten meillä tällä kertaa jäi. Paloihin kannattaa laittaa pienet tikunpalat, jotka jäädyttyään toimivat varsina, joista taiteilija saa pidettyä kiinni. Vie paperia sekä jäätyneet värit ruohikolle ja anna lasten nauttia taiteilusta. Jääpalat alkavat nopeasti sulaa auringossa, jolloin niillä saa maalattua hienoja kuvioita ja sekoitettua värejä. Parhaiten tähän puuhaan sopii vesiväripaperi, mutta mikäli sitä ei ole, taiteilun iloa voi kokea myös tavallisella paperilla. Voitte kokeilla maalata jääpaloilla myös vaikkapa kiviä.


1-vuotiaan jääpalataidetta

Taidetta luonnonmateriaaleilla

Kesäinen luonto tarjoaa upeita mahdollisuuksia taiteiluun. Luonnonmateriaaleilla voi tehdä vaikkapa maataideteoksia puistoon. Luonnonmateriaaleja voi myös liimata kiinni vahvaan paperiin. Me teimme 4-vuotiaan kanssa kesäisen taideteoksen lapsen keräämistä lehdistä ja kukista. 

Ensin lapsi maalasi paperin ulkona. Minä piirsin toiselle paperille puun, jonka leikkasimme yhdessä. Maalattu paperi kuivui tuulessa nopeasti ja liimasimme puun siihen kiinni. Lapsi keräsi innoissaan pihalta erilaisia lehtiä ja kukkia, jotka kiinnitimme yhdessä taideteokseen liimalla. 4-vuotias oli erittäin ylpeä lopputuloksesta.


Kaipaatko ideoita kesäleikkeihin tai muuhun puuhailuun lasten kanssa? Facebookista löytyy nyt uusi ryhmä, jonne on jo koottu yli 70 erilaista puuhaideaa kansioihin teeman mukaan. Tule mukaan kasvavaan ryhmään. Rakennetaan yhdessä iso puuhapankki, josta löytyy aina kivaa tekemistä lasten kanssa puuhailuun. Ryhmään pääset tästä: Leikillistä - Leikki- ja puuhaideoita lapsille.

Uusia ideoita lasten kanssa puuhailuun löydät myös seuraamalla Leikillistä Instagramissa.

Tästä pääset blogin etusivulle.  Lisää kesäideoita tulossa pian!Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä