Lasten käden- ja jalanjäljillä painettu taulu sekä yllätyskukka ilahduttavat äitienpäivänä


Oma äitini arvostaa itse tehtyjä lahjoja. Muistan, kuinka minun ollessani pieni, hän aina sanoi tulevansa kaikkein onnellisimmaksi saadessaan jotakin, minkä tietää minun pienten sormieni tehneen.  Joskus ihmettelin, eikö äiti tosiaan ilahtuisi enemmän, jos pystyisin ostamaan hänelle jotakin hienoa, mutta myöhemmin olen ymmärtänyt itse tehtyjen lahjojen tärkeyden. Uskon, että itseni ja äitini lisäksi aika moni muukin äiti arvostaa kaikkein eniten niitä lahjoja, jotka pienet sormet ovat rakkaudella tehneet.


Tänä vuonna teimme lasten kanssa mummille ja mummolle kaksi erilaista kukka-askartelua äitienpäivälahjaksi. Yllätyskukka kätkee nimensä mukaisesti sisäänsä yllätyksen ja taulu on kaunis muisto lasten käden- ja jalanjäljistä.

Mummin puutarha

Äitini lahjaan halusin konkreettisesti ikuistaa nuo pienet rakkaat sormet, joten painoimme lasten käsien, jalkojen ja sormien avulla mummille oman puutarhan.

Taaperon jaloista syntyi perhosen siivet, joiden väliin piirsin mustalla tussilla perhosen vartalon. Molempien lasten käsistä syntyi tulppaanit, joihin painoin varret omalla etusormellani ja lehdet peukalollani. Mehiläisen vartalo syntyi 4-vuotiaan peukalosta ja pää hänen etusormestaan.

Yllätyskukka

Yllätyskukka sai nimensä pääsiäismunien yllätyskuoresta, jota käytetään kukan keskustassa. Kukan sisälle voikin piilottaa saajaa ilahduttavan yllätyksen. Yllätys voi olla esimerkiksi kirje, lapsen tekemä piirustus, makea suklaayllätys tai muu pienikokoinen lahja. Me teimme kukkaan myös yhden avautuvan lehden kummallekin lapselle, joten molemmat saavat laittaa lehteensä haluamansa yllätystervehdykset mummille.


Yllätyskukkaa varten tarvitset sakset, vahvaa liimaa (esim. kuumaliima), kartonkia, yllätysmunan, neulan sekä grillitikun. Jos haluat koristella grillitikun, tarvitset myös maalia tai vahvaa paperinarua.


1. Piirrä kukka kartongille ja leikkaa se irti. Minä hahmottelin kukan ensin paperille ja leikkasin paperista kaavan, jonka avulla lapsi piirsi kukan kartongille. Kukan keskustan piirsin käyttämällä apuna yllätysmunaa. 

2. Paina neulalla reikä yllätysmunan pohjaan ja tökkää grillitikku reiästä. Liimaa tikku kiinni munan alapuolelta. Jos maalaat tikun, kannattaa se maalata jo ennen kiinnitystä. Jos taas koristelet sen paperinarulla, kuten me, liimaa paperinaru tikun ympärille tikun kiinnittämisen jälkeen.

4. Leikkaa lehdet kaksinkerroin taitetusta kartongista niin, että lehden varsi lähtee kartongin taitoskohdasta. Tällöin saat lehden, joka aukeaa. Tee varresta riittävän pitkä, jotta saat sen grillitikun ympärille.

5. Jos kirjoitatte tai piirrätte lehtiin tervehdyksiä, kannattaa se tehdä tässä vaiheessa.

6. Liimaa lehdet kiinni tikkuun (kuva alla). Minä lisäsin lehtien varren päälle vielä palat paperinarua, jota käytin kukan varressa. 

7. Pujota kartonkikukka yllätysmunaan ja liimaa se kiinni alapuolelta. Varmista, että yllätysmuna aukeaa kukan yläpuolelta. 
Seuraa askartelu- ja leikkivinkkejämme myös Instagramissa sekä Facebookissa.

Blogin muihin puuhavinkkeihin pääset tutustumaan etusivun kautta.


Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä