Vauvan ja taaperon vaahtoleikki syötävästä vaahdosta

Aistileikit ovat ihania! Ne tarjoavat lapselle monipuolisia elämyksiä, kiehtovat ja useasti rauhoittavatkin lasta. Leikit ovat usein sotkuisia, mutta kaikki se sotku on ehdottomasti leikin arvoista. Meidän 1-vuotiaamme rakastui vaahtoleikkiin. Hän leikki vaahdon kanssa suurimmaksi osaksi itse itseään viihdyttäen lähes puoli tuntia. 



Olemme esikoisen kanssa leikkineet useamman kerran ihanaa vaahtoleikkiä, mutta en ole uskaltanut ottaa kuopusta mukaan leikkiin, koska pelkään hänen syövän saippuaa sisältävää vaahtoa. Nyt tein ensimmäistä kertaa vaahtoa, jonka pariin myös taapero pääsi leikkimään, sillä kaikki vaahdon ainesosat ovat syötäviä. 

Vaahto valmistetaan kikherneiden liemestä. Kikherneet sopivat jo vauvalle ja näin ollen myös kikherneiden liemi on turvallista vauvan leikkeihin. (Kikhernereseptejä löytyy esimerkiksi Simppeli sormiruokakeittiö -blogista. Meidän 1-vuotiaamme napostelee mielellään kikherneitä sellaisenaankin.) En suosittele syömällä syömään vaahtoa, mutta leikin lomassa suuhun eksyvät sormet eivät haittaa.

Suosittelen leikkiin pahvitetrassa myytävien luomukikherneiden nestettä. Tärkeää on, että käytät valmiita kikherneitä, sillä raa'at kikherneet sisältävät haitallisia lektiinejä, jotka voivat aiheuttaa ruokamyrkytyksen.


Vaahtoleikkiä varten tarvitset:
yhden kikhernetetran nesteen
elintarvikeväriä
sähkövatkaimen ja kulhon
laakean astian leikkiin

Kaada kikherneiden neste kulhoon ja lisään sekaan elintarvikeväriä. Voit lisätä väriä myöhemmin, jos vaahto jää liian haaleaksi. Vaahdon voi värjätä myös luonnollisesti esimerkiksi mustikoilla. Sekoita nestettä sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Kaada valmis vaahto laakeaan astiaan ja leikki voi alkaa.

Suosittelen leikkimään vaahtoleikkiä kylpyhuoneessa tai kesällä ulkona, sillä ainakin meillä vaahto levisi leikkiessä myös lattialle lapsen ympärille. Oikein kovasti innostuessa myös seiniin usean metrin päähän. Taaperollamme oli leikissään muutama kylpylelu, silikoninen muffinssivuoka, desimitta ja nuolija. Leikkiin voisi ottaa myös esimerkiksi leikkiastioita, duploja tai vaikkapa muovieläimiä. Vaahdon sekaan voi myös piilottaa esineitä, joita lapsen pitää etsiä. 


Taapero rakastui vaahtoleikkiin vielä esikoistamme enemmän ja tulemme varmasti järjestämään vaahtoleikin aina, kun käytämme kikherneitä. Ja luulenpa, että tulemme käyttämään kikherneitä lähiaikoina normaalia useammin.


Loppuun vielä varoituksen sana. Älä säikähdä, jos elintarvikeväri ei lähde heti pesussa pois lapsen iholta. Väri haalistuu muutaman tunnin kuluessa, etkä luultavasti illalla enää huomaa sitä. Lattialta ja seinistä väri lähti helposti pois pyyhkäisemällä pesuaineella.

Seuraa puuhaideoitamme myös Leikillistä Instagramissa sekä Facebookissa (Leikkinurkka).

Blogin etusivun kautta pääset tutkimaan blogin muita puuhaideoita.

1 kommentti

  1. Kiitos ohjeesta:) varmasti mukavaa puuhaa! Kiitos myös tuosta varoituksen samaisesta koska juuri tätä olisinkin kysynyt että miten tuo väri värjää lapsen ja seinät ja lattiat ja ja ja😊 mutta Hyvä, lähtee siis suht helposti värikin siis.

    VastaaPoista

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä