Voikukkataikoja

Tiesitkö, että voikukan varret menevät vedessä kippuraan muodostaen kauniita spiraaleja? Esittelin viime viikolla 4-vuotiaallemme yhden lapsuuteni mieluisimmista vesileikeistä. Jotakin taikaa tässä yksinkertaisessa puuhassa on, sillä lapsi ihastui voikukkataikoihin yhtä paljon kuin minäkin lapsena ja on sen jälkeen monena aamuna jo sängyssä kysynyt, voidaanko tänään taas tehdä voikukkataikoja. Voidaanhan me, sillä se on todella helppoa.


Voikukkataikoja varten tarvitaan vain pieni astia (esim. muovirasia tai hiekkaämpäri), vettä sekä voikukkia. Minä olen osassa kuvista värjännyt veden elintarvikevärillä oranssiksi, mutta se ei ole tarpeellista. 

Voikukan varsi halkaistaan kahteen tai useampaan osaan ja laitetaan veteen. Tämän jälkeen vain ihaillaan, kuinka varsi lähtee kiemurtumaan vedessä. Tässä vaiheessa lapsen suusta kuulunee spontaani "Vauu".Hienoa voikukkakiemuroissa on myös se, ettei kahta samanlaista kiemuraa synny, vaan kaikki kiemurtuvat erilaisiksi. Voikukkakiemuroita voi käyttää vaikkapa hiekkalaatikko- tai ruokaleikeissä. 


Lue myös viisi värikästä vesileikki-ideaa.

Kaipaatko ideoita kesäleikkeihin tai muuhun puuhailuun lasten kanssa? Facebookista löytyy nyt uusi ryhmä, jonne on jo koottu yli 70 erilaista puuhaideaa kansioihin teeman mukaan. Tule mukaan kasvavaan ryhmään. Rakennetaan yhdessä iso puuhapankki, josta löytyy aina kivaa tekemistä lasten kanssa puuhailuun. Ryhmään pääset tästä: Leikillistä - Leikki- ja puuhaideoita lapsille.

Ideoita löydät myös seuraamalla Leikillistä Instagramissa.

Tästä pääset blogin etusivulle.  Lisää kesäideoita tulossa pian!Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä