DIY jäätelöleikki


Jäätelö kuuluu kesään ja mikä olisikaan houkuttelevampi kesäleikki kuin jäätelöbaari. Me askartelimme 4-vuotiaan kanssa yhdessä jäätelöbaarin, jossa lapsi sai kauhoa leikkijäätelöä oikealla jäätelökauhalla ja levittää jäätelöannosten päälle valmistamiamme strösseleitä ja suklaahippuja. Kaikista hauskinta  leikissä oli kuitenkin yhdessä suunnittelu ja toteutus. 

Jäätelöleikin lomassa lapsi harjoittelee mm. hienomotoriikkaa, laskemista ja vuorovaikutustaitoja. Alla ohjeet, kuinka me toteutimme jäätelöleikin.

Jäätelö

Me teimme jäätelöä kahdella eri tavalla: itse tehdystä muovailuvahasta ja silkkipaperista. Jäätelön kauhominen tapahtuu tietenkin oikealla jäätelökauhalla.

Itse tehtyä muovailuvahaa valmistat vehnäjauhosta, perunajauhosta (tai maissijauhosta), vedestä, öljystä ja elintarvikeväristä. Muovailuvaha on ainesosiensa puolesta turvallista syötäväksi, joten ei haittaa, vaikka lapsi nuolaisisi jäätelöä oikeasti. Ohjeen itse tehtyyn muovailuvahaan löydät täältä.

Silkkipaperijäätelöt voit valmistaa käärimällä pieniä kiviä silkkipaperiin. Voit myös tehdä jäätelöt rypistämällä silkkipaperia palloiksi, jolloin jäätelöistä tulee kevyemmät, mutta tällöin silkkipaperia kuluu enemmän.


Strösselit

Strösselit ja suklaahiput kruunaavat jäätelöannoksen ja kuuluvat ehdottomasti jäätelöbaariin. Valmistat strösselit helposti värjäämällä riisiä elintarvikeväreillä. 

Laita riisiä pieneen astiaan, esim. lasiin. Kaada joukkoon muutama tippa elintarvikeväriä ja sekoita. Suklaahippuja saat lisäämällä elintarvikeväristä kostean riisin joukkoon kaakaojauhetta.


Vohvelit ja vohveliteline

Vohveleiden askarteluun tarvitset hieman tavallista vahvempaa paperia, sakset, viivoittimen, kynän ja liimaa. Leikkaa paperista alla olevan kuvan muotoinen pala. Piirrä viivoittimen avulla siihen ruudukko. Rullaa paperi tötteröksi ja liimaa kiinni. Me käytimme liimaamiseen kuumaliimaa, mutta muukin liima sopii varmasti.


Jotta jäätelötötteröt pysyvät pystyssä, askartelimme pahvilaatikosta vohvelitelineen. Leikkaa pahvilaatikko sopivan kokoiseksi ja tee siihen reiät tötteröille. Maalaa laatikko halutessasi.

Koristeet

Meidän jäätelöbaarimme rakentui Ikean leikkikeittiöön. Poistimme hanan ja laitoimme levyjen päälle pöytätabletin. Tiskiallas toimi erinomaisesti jäätelöaltaana, josta jäätelönmyyjä kauhoi palloja jäätelökauhalla.

Jäätelöbaaria voi koristella niin paljon kuin haluaa. Me askartelimme värikkäistä papereista viirin, kirjaimet ja hinnaston.


Lisää hauskoja puuhaideoita löydät Leikillistä - Leikki- ja puuhaideoita lapsille Facebook-ryhmästä sekä Leikillistä Instagramista. Näkisin mielelläni kuvia teidän jäätelöleikeistänne, joten olisi mukavaa jos lisäät niitä Facebook-ryhmään tai merkitset minut kuviin Instagramissa, niin huomaan ne.

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä