Päiväretki Porvooseen lasten kanssa


Tänään suuntasimme päiväretkelle Porvooseen. Emme ole ennen käyneet aikuisiällä Porvoossa (kuin urheilukilpailuissa), joten kyselin Instagramissa Porvoo-vinkkejä, joita sainkin useita: Vanha kaupunki, Linnamäki, lelukauppa Riimikko, Muumipuisto, Runebergin koti, kirkko, joen ranta, Postimäki, Sondbyn uimaranta, Brunbergin myymälä, Brunbergin tehtaanmyymälä ja Pieni suklaatehdas.

Ajattelin kirjoittaa vinkit ja meidän kokemuksemme ylös, jotta niistä olisi hyötyä vielä myöhemminkin. Emme millään ehtineet kokea kaikkea yhtenä päivänä, joten nähtävää jäi vielä seuraavallekin Porvoon retkelle. 

Pysäköinti

Vanhan kaupungin läheltä, Porvoon vanhan juna-aseman vierestä, löytyy ilmainen hiekkaparkkipaikka (vieressä myös maksullinen hiekkaparkkipaikka). Parkissa oli useita asuntoautoja, jotka mitä ilmeisimmin olivat myös yöpyneet parkkipaikalla. 

Linnamäki

Linnamäki on historiallinen kohde aivan Vanhan Porvoon vieressä. Mäntymaastoisella mäellä kulkee useita polkuja ja suuria vallihautoja. Vallihautojen yli on rakennettu siltoja ja eri puolilta mäkeä löytyy portaita, jotka näyttivät olevan kuntoilijoiden suosiossa. 


Linnamäelle emme olisi osanneet suunnistaa, ellen olisi saanut Instagramissa useammaltakin ihmiseltä vinkin sen olevan käymisen arvoinen paikka. Suuntasimme Linnamäelle taaperon päiväuniaikaan ja osan alueesta pääsi hyvin kulkemaan rattaillakin. Saavuimme Linnamäelle joen suunnalta pellon ja hiekkatien poikki, mutta rattaiden kanssa huomattavasti helpompi reitti olisi tulla Linnamäen toiselta puolelta tietä pitkin.

Vanha Porvoo ja kirkko

Vanha Porvoo kuuluu varmasti jokaisen Porvoossa matkailevan käyntikohteisiin. 4-vuotiaalle Koiramäki-kirjojen suurkuluttajallemme Vanha Porvoo oli elämys. Näimme monta Koiramäen lapset kaupungissa -kirjasta tuttua asiaa ja lapsi koki, että hän pääsi sukeltamaan itse kirjan ympäristöön. Myös vanha upea kivikirkko oli lapselle vaikuttava kokemus. 

Pysähdyimme herkuttelemaan aivan kirkon lähistöllä sijaitsevan vanhan ajan leipomon terassille. Leipomon pullat olivat (kuulemma) herkullisia, mutta leipomosta ei löytynyt yhtäkään maidotonta herkkua, mikä hieman ihmetytti ja harmitti.


Lelukauppa Riimikko

Sain useita vinkkauksia lelukauppa Riimikosta, joten pitihän siellä päästä käymään. Lelukauppa sijaitsee Vanhassa Porvoossa ja sen kapeat käytävät olivat täynnä asiakkaita. Lelukaupan hyllyt notkuivat toinen toistaan ihastuttavampia leluja. Kaupasta löytyi mm. paljon erilaisia tavaroita nukkekotiin sekä monenlaisia puuleluja. 

Yleensä pystymme kulkemaan kauppojen leluhyllyjen välissä ihastelemassa leluja ja lähtemään sieltä hyvillä mielin ilman yhtäkään ostosta, mutta tällä kertaa lupasin ostaa 4-vuotiaalle yhden lelun. Hän valitsi puisen ritarimiekan ja kilven, joiden kanssa Vanhassa kaupungissa kulkiessaan sai hymyn monen vastaantulijan huulille. 

Muumipuisto

Muumileikkipuisto sijaitsee keskustan puolella, pienen kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Leikkitelineet ovat puiston nimen mukaisesti Muumi-teemaisia, eli niissä on Muumien kuvia. Puistosta löytyy myös pieni muumitalo, josta voi laskea liukumäkeä tai kiivetä talon yläkertaan. 

Puisto oli yllättävän pieni, mutta sieltä löytyi useita liukumäkiä, erilaisia vieterikeinuja ja kiikkulautoja. Keinuja oli vain muutama ja ne olivat jatkuvasti varattuina. Suurelle Muumi-fanille puistossa riittäisi varmasti enemmän ihasteltavaa kuin meille. Me emme ole juuri lukeneet Muumi-kirjoja tai katselleet Muumeja, joten lapsemme eivät edes tunne hahmoja kunnolla. (Pitänee korjata tämä aukko sivistyksessä.)

Joen ranta

Suuntasimme joen rantaan syömään eväitämme. Rannassa oli useita houkuttelevan näköisiä ravintoloita, joten sinne suuntaisin myös silloin, jos aikeena olisi syödä ravintolassa. Me istahdimme kuitenkin budjettiratkaisulle puiston penkille. Rannassa oli todella kova tuuli ja lokit kiinnostuivat liikaa  eväänämme olevasta tonnikalasalaatista, joten koimme parhaaksi siirtyä jatkamaan ruokailua hieman sivummalle. 

Tuulisena päivänä jäisin seuraavalla kerralla nauttimaan eväät Muumipuiston läheisyydessä olevan puiston penkeille, mutta joen ranta kannattaa silti ehdottomasti käydä kävelemässä ja ihastelemassa.


Brunbergin tehtaanmyymälä

Kolmesta hyvästä suklaakauppavaihtoehdosta valitsimme Brunbergin tehtaanmyymälän. Myymälä oli todella pieni ja tehtaan puolelle pääsi kurkistamaan muutaman metrin ikkunoista. Valikoimasta löytyi paljon gluteenittomia sekä jonkin verran vegaanisia tuotteita. Mukaan tarttui suukkoja, lakuja ja riisisuklaata. Ennen kotimatkaa istahdimme vielä tehtaanmyymälän edessä oleville kiville herkuttelemaan ostoksillamme. 

Olisiko jotain, mitä sinä lisäisit Porvoo-listalle?
Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä