Askartele parittomista sukista suloisia eläimiä

Sukista syntyy ihastuttavia eläimiä leikkeihin, koristeeksi, lahjaksi tai vaikkapa ovistoppariksi tällä helpolla askarteluohjeella. Me askartelimme 4-vuotiaan kanssa pupun sekä hiiren ja annoimme näin vanhoille sukille uuden elämän lasten leikeissä. 


Tämä askartelu sopii hyvin myös lapsille. Jalkojen, käsien ja häntien solmiminen on haastavampaa, mutta eläimet voi askarrella myös ilman raajoja, jolloin askarteluun tulee vain kaksi solmua (kaulaan ja päälaelle).Askartelua varten tarvitset:


sukan (me käytimme aikuisen sukkaa)

sakset

lankaa

tussin

riisiä / kuivattuja herneitä (tai vanua)Askartelu aloitetaan täyttämällä sukka riisillä tai kuivatuilla herneillä. Täyttämistä helpottaa, jos sukan varteen asentaa tuen pitämään sukkaa auki. Me käytimme tukena maalarinteippirullaa, joka sopikin tähän erinomaisesti. 4-vuotias sai täytettyä sukan itsenäisesti rullan avulla. Aluksi hän lusikoi riisiä sukkaan, mutta maalarinteippirullan ansiosta riisiä olikin helpoin kaataa sukkaan suoraan paketista.


Riisin määrä on makuasia. Itse täytän mielelläni sukan noin kantapäähän asti, sillä kantapäästä saa helposti askarreltua pään eläimelle tai sitä voi hyödyntää eläimen korvissa (lue lisää alempaa). Aikuisen sukkaan riisiä saa kulumaan puolikin pakettia, lasten sukkaan riittää huomattavasti vähemmän.Kun sukassa on riittävästi riisiä, sukka solmitaan varresta kiinni. Alla olevassa kuvassa solmu on tehty tiukasti, niin että riisit ovat tiiviisti sukassa. Jos haluat tehdä eläinhahmolle käsiä tai jalkoja, suosittelen kuitenkin tässä vaiheessa tekemään solmun hieman ylemmäs, jotta riisit eivät pääse karkaamaan sukasta, mutta pääsevät vielä liikkumaan sukan sisässä vapaammin.Jos haluat tehdä eläinhahmolle käsiä, jalkoja tai hännän, tee ne nyt. Kerää pieni kasa riisiä / herneitä yhteen ja solmi ne narulla irrallisiksi palloiksi haluamiisi kohtiin. 


Kun olet tehnyt eläimen raajat, on aika solmia sukka varresta tiiviisti kiinni (kuten ylemmässä kuvassa) ja tehdä korvat. Tämä vaihe eroaa hieman sen mukaan, teetkö pupun vai jonkin muun eläimen korvat.


Pupun korvat


Solmi sukka varresta niin, että riisit jäävät tiiviisti sukkaan. Leikkaa solmun yläpuolelle jäänyt sukan varsi kahteen osaan ja muotoile osat saksilla korvien muotoon. Jos haluat korvien pysyvät pystyssä, voit laittaa niiden sisälle rautalankaa. Meidän pupumme korvissa ei ole rautalankaa, sillä pupu on käytössä lasten leikeissä.


Hiiren tai muun eläimen korvat


Tämä tekniikka sopii käytettäväksi silloin, kun eläin tarvitsee korvat, jotka ovat irrallaan toisistaan. Riisiä on hyvä olla sukassa sen verran, että kantapääosa jää ilman riisiä. Kerää kantapäästä syntyvää kangasta myttyyn ja solmi mytty kiinni korvaksi (minä en laittanut mytyn sisälle riisiä lainkaan). 


Solmi sitten sukasta jäävä varsi tiiviisti kiinni, aivan kuten edellisessäkin ohjeessa, mutta hieman sivummalle. Leikkaa varsi saksilla lyhyeksi jättäen pituutta kaksinkertaisesti kantapään mytystä tehtyyn korvaan verrattuna. Taita kangas kahtia, niin että kankaan leikattu reuna taittuu alas. Solmi reuna korvan solmuun tai liimaa se kiinni.Solmi vielä yksi lanka haluamaasi kohtaan erottamaan eläimen vartalo ja pää toisistaan. 

Tämän jälkeen voit viimeistellä eläimen haluamallasi tavalla. Piirrä eläimelle kasvot tussilla tai liimaa napit, helmet tai askartelusilmät. Voit ommella / liimata eläimelle myös napit tai kiinnittää nauhan kaulaan. Hiiren hännän voit tehdä solmimalla palan lankaa kankaaseen niin, ettet jätä solmun sisälle lainkaan riisiä.

Me olemme piirtäneet eläinten kasvot normaalilla tussilla. 4-vuotias taiteili hiiren kasvot ja minä pupun. Hiirelle liimasimme napit, mutta päädyinkin lopulta ottamaan napit pois ennen leikkejä, jotteivat ne vain päädy 1-vuotiaan suuhun. 

Tule seuraamaan Leikillistä Instagramiin sekä mukaan puuhaidearyhmään Facebookissa. Leikillistä löydät nyt myös Pinterestistä.

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä