Taaperon ikkuna-askartelu

Kontaktimuovista ja silkkipaperista valmistuva ikkuna-askartelu sopii pienellekin askartelijalle. Askarteluun ei tarvita lainkaan liimaa se onkin melko sotkuton toteuttaa. Isompi askartelija voi keskittyä asettelemaan silkkipaperinpaloja erilaisiin kuvioihin. Aiheeksi sopii mikä vain, me valitsimme tällä kertaa syksyisen vaahteranlehden. (Keväällä toteutimme samalla tekniikalla pääsiäisaskartelun.)1. Leikkaa kontaktimuovista kaksi aavistuksen isompaa palaa kuin valmiin askartelun koko tulee olemaan. 


2. Leikkaa silkkipaperipalat.


3. Teippaa yksi kontaktimuovipala liimapuoli ylöspäin kiinni pöytään.4. Anna lapsen asetella (tai pienemmän lapsen pudotella) kontaktimuovi täyteen silkkipaperinpaloja. 


5. Leikkaa paperista haluamasi muodon ääriviivat ja aseta leikattu paperi silkkipaperien päälle. Voit asettaa muodon myös kontaktimuovin päälle ennen silkkipaperien levitystä. Tällöin lapselle on selkeämpää, minkä alueen hän täyttää silkkipaperilla. Ääriviivapaperin voi halutessaan jättää myös kokonaan pois askartelusta. 6. Irrota teipit, joilla kontaktimuovi on kiinni.


7. Liimaa toinen kontaktimuovin paloista ensimmäisen päälle, niin että liimapuolet tulevat vastakkain ja silkkipaperit ja ääriviivapaperi jäävät liimapuolien väliin.8. Leikkaa kontaktimuovit ääriviivapaperin reunoja pitkin. Jos et käytä ääriviivapaperia, voit piirtää muoviin rajat, joita pitkin leikkaat.


9. Teippaa tarvittaessa paperista loput osat kiinni. Minä teippasin lehteemme kannan.


Syksyinen lehtiaskartelu


10. Kiinnitä askartelu teipillä ikkunaan. 


Mihin käyttää loput kontaktimuovista? Kokeiltaa vaikkapa hauskaa tarraseinää. Syksyisiä askarteluhetkiä varten lue myös syksyinen omena-askartelu.


Seuraa Leikillistä Instagramissa ja tule mukaan Facebookin puuhaidearyhmään.

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä