Syksyinen omena-askarteluEnsimmäinen syksyinen askartelumme oli tänä vuonna omenakori, jonka askartelussa yhdistyi monta eri tekniikkaa. Lapsi harjoitteli leikkaamisen ja liimaamisen lisäksi painantaa sekä pujottelua. Pujottelu oli 4-vuotiaan mielestä erityisen mukavaa ja hän olisi mielellään askarrellut isommankin korin. 


Askartelu alkoi omenapainannalla. Me käytimme painantaan sormiväriä, jota levitin pahvilautasille. Lapset kastoivat omenanpuolikkaan väriin ja painoivat sen sitten paperiin. Väriä olisi voinut levittää omenaan myös siveltimellä, jolloin olisi ollut helpompaa saada omenaan oikea määrä väriä. Kastaessa omenaa väriin, väriä tuli helposti liikaa. Tämä tekniikka sopi kuitenkin parhaiten 1,5-vuotiaallemme, joka osallistui innokkaasti painantaan.Omenoiden kuivuttua, minä leikkasin omenat ja 4-vuotias leikkasi paperisuikaleet pärekoria varten. Omenoihin liimasimme takapuolelle pienet ruskeat paperisuikaleet, joista syntyi omenan kanta.


Pärekori syntyy pujottelemalla paperisuikaleita toistensa lomitse. Ensin liimasimme pystysuikaleet kiinni alimpaan vaakasuikaleeseen, joka toisen toiselle ja joka toisen toiselle puolelle (katso kuvat alapuolelta). Tämän jälkeen lapsi sai pujotella muut vaakasuikaleet pystysuikaleiden lomaan vuorotellen pystysuikaleiden ali ja yli. Kun suikale on pujoteltu, se työnnetään tiiviimmin alaspäin, liimataan molemmista reunoista kiinni ja ylimääräiset palat leikataan pois. 
Ruskealle paperille piirsin korin kantokahvan, jonka lapsi leikkasi irti. Liimasimme kantokahvan ja korin oranssille taustapaperille ja lopuksi kiinnitimme omenat paperiin.
Tervetuloa seuraamaan myös muita askartelu- ja puuhaideoitamme Instagramiin sekä Facebookin puuhaidearyhmään.Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä