Helpot vegaaniset ja sokerittomat banaaniletut

Munattomat banaaniletut, toiselta nimeltään banaanipannukakut, ovat meidän koko perheen suosikkeja. Ne valmistuvat nopeasti, pysyvät hyvin koossa ja ovat helppoja kääntää. Taikinaa ei tarvitse seisottaa ja siksi letut valmistuvat meillä usein hetken mielijohteesta aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi.Lapsen allergioiden vuoksi opettelimme valmistamaan bananilettuja munattomina ja lopputuloksesta on tullut mielestämme jopa parempi kuin munallisesta versiosta. Letut sopivat jo vauvalle (yli puolivuotiaille), sillä ne valmistetaan kasvimaidosta ja makeus tulee kypsistä banaaneista. Nämä letut sopivatkin tarjottavaksi erityisesti silloin, kun pöydän ympärillä on myös pieniä suita.


Iso lettutaikina syntyy näin:


9 dl sokeritonta mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)

3 kypsää banaania 

9 dl vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita (yhteensä)

öljyä paistamiseen


Lettujen koostumusta voi vaihdella muuttamalla jauhojen ja kaurahiutaleiden määrää Itse teen usein aamupalaletuista kauraisempia ja herkkuletuista vehnäisempiä. Ensimmäisellä kerralla lettuja voi valmistaa laittamalla vaikkapa 6 dl kaurahiutaleita ja 3 dl vehnäjauhoja.


Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään tai laita kaikki tehosekoittimeen ja sekoita. Lettutaikinan ei tarvitse seisoa, eli voit paistaa letut heti öljytyllä pannulla. Itse olen tehnyt aina taikinasta pikkulettuja, eli pannukakkuja, mutta uskon taikinan toimivan myös isoissa letuissa. Lettujen kanssa tarjottavaksi sopivat marjat tai marjoista keitetty sose. Letut maistuvat kuitenkin sellaisenaankin ja etenkin vauva- ja taaperoaikana meillä lapset ovat syöneet lettuja ilman lisukkeita. Oma suosikkini on keittää lettujen paiston aikana 5-10 minuuttia pakastevadelmia, jonka jälkeen siivilöin kattilan sisällön kulhoon ja siitä (jääkaapin kautta) lettujen päälle. Kun haluamme herkutella, syömme lettuja hillon ja jäätelön kanssa. 
Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä