Askartele raketti, jonka voit oikeasti puhaltaa lentoon

Kolme, kaksi, yksi, LENTOON! 5-vuotias toivoi rakettiaskartelua ja teimmekin raketit, jotka voi oikeasti puhaltaa lentoon. Ilman halki lentävä raketti ihastutti lapsia ja entistä kiinnostavampi leikistä tuli, kun teimme huivista maahan kuun, johon yritimme saada lentävät raketit laskeutumaan. 5-vuotias toivoi, että askartelisimme lisäksi planeettoja. Lupasin, että voimme tehdä huomenna koko aurinkokuntamme ja seurata, mille planeetalle raketti milloinkin laskeutuu. Leikin lomassa saattaa muutama planeetan nimikin tarttua muistiin.Lentävän raketin askarteluun tarvitset:

- kartonkia

- sakset

- teippiä

- kaksi pilliä, joista toinen on paksumpi ja toinen ohuempi

- kyniä

- palan talous- tai wc-paperia


Me käytimme paksumpana pillinä paperipilliä ja ohuempana pillinä lasten smoothie-juoman pilliä. Myös pillimehupilli sopii ohuemmaksi pilliksi.1. Piirrä raketti kartongille ja leikkaa se irti. Koristele raketti haluamallasi tavalla.

Me katselimme erilaisten rakettien kuvia ja mietimme, miten eri tavoin raketin voisi koristella. Lopulta lapsi teki kuitenkin juuri samanlaisen raketin kuin minä. Meillä on usein tämä haaste, kun askartelemme yhdessä. Vaikka kuinka kannustaisin lasta tekemään omanlaisensa, on lopputulos usein hyvin samanlainen kuin se, jota minä teen vieressä. 2. Leikkaa paksummasta pillistä sopiva pala ja teippaa se raketin takapuolelle. 


3. Tuki pillin yläosa palalla paperia, jotta ilma ei karkaa ulos pillistä.


4. Sujauta ohuempi pilli paksumman pillin sisään, puhalla ohueen pilliin ja ihaile raketin lentoa.Kokeilkaa puhaltaa rakettia ylöspäin sekä eteenpäin. Tehkää maahan paperista tai vaatteista kuu tai planeetta, jolle yritätte lennättää raketin. Me teemme huomenna lapsen toiveesta kokonaisen aurinkokunnan ja tutkimme, mille planeetalle raketti lentäessään laskeutuu. Tämä kuulostaa hyvältä tavalta tutustua planeettoihin ja askartelu lennätysleikkeineen voisi sopia jopa alakoulun avaruus-jaksolle planeettoja opeteltaessa. 

Leikillistä Instagramista voit kurkata muutaman videon rakettien lennätyksestä. Lisään videot askarteluideoita-kohokohtaan. Liity mukaan myös Leikillistä - Leikki- ja puuhaideoita lapsille Facebook-ryhmään, josta löydät paljon puuhaideoita jaoteltuna kansioihin aihepiirin mukaan.

Lähetä kommentti

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Tervetuloa Leikillistä-blogiin

Täältä löydät monenlaisia ideoita ja inspiraatiota leikkeihin, taiteiluun ja muuhun puuhailuun lasten kanssa. Ylävalikosta voit etsiä sopivia puuhia teeman mukaan. Iloisia leikkihetkiä! Pirita
© Leikillistä